Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2404 of /home/tuusplan/public_html/includes/menu.inc).

TEKNIIKKA


Käyttöjärjestelmä?

Liitettävyys?

Modulaarinen?


TIETOA TEKNIIKASTA

Tuusplan ohjausjärjestelmä on PC-pohjainen, täysin automaattinen ohjausjärjestelmä. Se on täysin reaaliaikainen ja käyttää hyväkseen modernia tekniikkaa.

PC-standardi

PC:nä voi olla esimerkiksi Advantech –teollisuus PC Intelin i3 prosessorilla. Lisäksi Hilscher tai Beckhoff PCI -Profibus -kortti ja Moxa PCI -sarjaliikennekortti.

Käyttöjärjestelmä

Käyttöjärjestelmänä on QNX. Josta käyttämämme versio on QNX 6.5. Se on Unix/Posix standardin mukainen reaaliaikakäyttöjärjestelmä, jota käytetään muun muassa teollisuus- ja ajoneuvoautomaatiossa, Internet -verkkolaitteissa, sotateollisuudessa ja NASA:lla.

Käyttöjärjestelmä täyttää IEC 61508 standardin SIL 3 luokituksen. Sovelluskehitys QNX:lle tehdään Momentics ympäristöllä, joka pohjautuu Eclipseen. Käytämme graafisena käyttöliittymänä Photon- ikkunointijärjestelmää.

Servojen ohjaus

Hydrauliikka ja sähköservojen ohjaus on toteutettu Beckhoffin TwinCAT NC PTP -ohjelmistolla. Liityntä automatiikkaan tehdään joko TCP/IP- tai Profibus- tekniikalla. Käytämme Twincatin versiota 3, jossa esim. hydrauliikka servojen virittäminen on mielekästä.

TwinCAT on Beckhoffin kehittämä Profibus -kenttäväylän konfigurointi, sovelluskehitys ja ajo- ympäristö ja se toimii Windows -käyttöjärjestelmässä. Profibus -kortilla on oma prosessori, jossa TwinCATillä tehty sovellus ajetaan.

Turvallisuus

Beckhoff TwinSAFE turvalogiikka. Liityntä automatiikkaan on TCP/IP, jonka kautta automatiikassa näkyy turvajärjestelmän diagnostiikkaa ja turva-alueiden antureiden tilat.

TwinSAFE on Beckhoffin kehittämä turvalogiikka. Turvalogiikkaan tarvitaan TwinCAT - ohjelmisto, ja sen tähden turvalogiikkaa varten on oma Beckhoff Embedded PC, jossa turvalogiikkasovellus ajetaan tai pienemmissä järjestelmissä oma kontrolleri jolloin erillistä PC:tä ei tarvita.

Liitettävyys

Tuusplan –automatiikan olemassa olevat liitynnät ovat:

Sarjaliikenne, maksimi on 18 sarjaliikennekanavaa
Kenttäväylä on joko Profibus, TCP/IP, Socket, NFS, Samba, FTP, ODBC

Mittaustekniikka

Tuusplan- ohjausjärjestelmässä käytetään seuraavia mittausmenetelmiä.

älykamerat
laser-scannerit
taajuusmuuttajan tilatieto
hydrauliikka- tai sähköservon paikka- tai tilatieto
mittalaitteet sarjaliikenteellä tai TCP/IP:llä
turvalogiikan tilatiedot